Workshop Out-of-the-Box-Brainstormen - Paola Pisu

Out-of-the-Box-Brainstormen; de introductie

Een bekende uitspraak van de nachtburgemeester van Rotterdam Jules Deelder luidt: ‘Buiten de kaders denken; daar is geen kunst aan!

Het geeft direct aan dat je bij brainstorming binnen een structuur op zoek gaat naar creatieve oplossingen en ideeën. Je bent creatief binnen de beperkingen van de opdracht, de afdeling, het project of mogelijkheden van de organisatie waar je werkt.

Werkwijze Workshop

Je maakt kennis met de spelregels en diverse methoden van Out-of-the-Box-Brainstormen. Wat is de beste groepssamenstelling om met divergeren (= het verzamelen van ideeën) aan de slag te gaan? Wat is de belangrijke functie van een warming up als je gaat brainstormen? Welke ruimte is ideaal en hoe is deze aangekleed?

Jouw of jullie vraag en casuïstiek vormt daarna het middelpunt. Je wordt je bewust van technieken die veel output opleveren. Je realiseert je vooral: ‘geen enkel idee is gek!’ Lees onze blog er maar eens op na.

Resultaten – na de workshop ….

  • heb je inzicht in de voorwaarden die nodig zijn om te brainstormen.
  • ken je diverse technieken om de brainstorm mee te verlevendigen en afwisselend te maken.
  • weet je welke samenstelling nodig is om goed te kunnen divergeren en welk menstype daarna uitermate geschikt is (als aanvulling op de groep/het team) om goed te convergeren en heldere beslissingen te nemen.
  • weet je welke methodes je kunt hanteren als individu en welke uitermate geschikt zijn om in een groter verband te hanteren.

Bestemd voor

Organisaties die brainstormtechnieken willen introduceren. Voor groepen of teams die en meer willen weten over Out-of-the-Box-Brainstormen, dit intensief willen ervaren en ideeën voor een vraagstuk nodig hebben.

Incompany

Onze workshops en trainingen zijn maatwerk, omdat jouw werkpraktijk en vraagstukken er onderdeel van zijn. Na een kennismaking, waarin we vragen naar de leerbehoefte en -wensen, sturen we een plan van aanpak op maat.

De workshop vindt incompany plaats of op een locatie die in overleg vastgesteld wordt. Neem contact op als je belanstelling hebt, meer informatie wilt of een specifieke vraag wilt voorleggen.