Training Feedforward & Feedback - Paola Pisu

Training Feedforward & Feedback

Met feedforward breng je een positieve, op de toekomstgerichte boodschap over. Vaak is het geven van feedforward een logischer stap is, dan het geven van feedback. Feedback gaat altijd over iets wat al is gebeurd. Bij feedforward geef je vooraf aanwat je graag wilt zien in de nabije toekomst. Dit kan gaan over gedrag over omgaan met elkaar, een taak of een situatie. Het mooie van feedforward is dat je bij opvolging daarvan gewenste resultaten haalt. Iedereen kan, na enige oefening, feedforward geven.

Natuurlijk blijft het geven van feedback onderdeel uitmaken van je repertoire. Belangrijk daarbij is om de zogenaamde feedbackregels toe te passen. Veel inzicht over de misverstanden bij het geven van feedback krijg je, doordat we de 15 valkuilen bij het geven van feedback onderzoeken.

Feedback is een terugkoppeling over de (on)gewenste resultaten van gedrag. Als je feedback geeft en de ontvanger jou vervolgens vraagt over hoe zaken dan wel aan te pakken, is de cirkel rond. Dan ga je over tot het geven van feedforward.

Resultaten – Je ….

  • leert wat feedforward en feedback geven is en het belang van deze tools.
  • begrijpt hoe belangrijk het geven van concrete voorbeelden en adviezen is bij het geven van feedforward.
  • weet hoe je echt feedback geeft en in welke situaties het zinvol is om te geven.
  • begrijpt door welke gesprekstechnieken mensen weerstand gaan vertonen en hoe je dit voorkomt.
  • leert hoe je complimenten, feedforward en feedback ontvangt, zodat je er optimaal van profiteert.

Bestemd voor

De training is geschikt voor iedereen die leidinggevenden en alle medewerkers die willen werken in een cultuur waarin openheid en groei de standaard is. De inhoud van de training Feedforward & Feedback reikt daarvoor ‘gereedschap’ aan.

Incompany

Onze trainingen kennen altijd de component maatwerk die, na overleg tussen ons, beschreven staat in het plan van aanpak/de offerte. De training Feedforward & Feedback heeft een intakeformulier. De deelnemers beschrijven wat ze nu nog lastig vinden plus een situatie waarin ze feedforward of  feedback willen geven. Hun input maakt deel uit van de training waardoor de herkenbaarheid groot is en het geleerde snel toegepast wordt in de praktijk.

De training vindt incompany plaats of op een locatie die in overleg vastgesteld wordt. Neem contact op als je belanstelling hebt, meer informatie wilt of een offerte wil ontvangen.