Ondernemingsraden – basistrainingen en maatwerk op basis van uw vraag – Ombra della Terra’s Paola Pisu heeft hier buitengewoon veel ervaring mee. Al diverse keren is ze door verschillende ondernemingsraden terug gevraagd vanwege haar kenmerkende aanpak op het gebied van medezettenschapstrainingen.

Pratkisch toepasbaar

In de tijd dat ze zelf een training kreeg vanwege haar lidmaatschap van de OR is haar bijgebleven dat allerlei wetsartikelen behandeld werden. ‘Twee dagen lang zaten we in een u-vorm te luisteren naar een man en af en toe stelden we wat vragen. Er is niets van blijven hangen!’ Als iets hieruit duidelijk werd, dan is het wel dat de stof uit de WOR pas gaat leven als je deze tijdens een training gaat doorleven. Dat is mijn kenmerkend voor mijn aanpak; zorgen dat de OR-leden echt voelen hoe ze de wet in de praktijk kunnen brengen.

Werken met casuïstiek

Daarom werk ik altijd met casuïstiek – vraagstukken die leven binnen een organisatie waar de OR zich over mag buigen. In het geval deze (nog) niet aanwezig zijn, neem ik er een gewoon mee. Ik weet vooraf wel of die passend zijn binnen de situatie. Een organisatie die voor het eerst een OR installeert, moet zelf ook eerst zicht krijgen op hoe de WOR werkt. Vandaar dat ik al meermalen bestuurders meetrainde.

De bestuurder is er dan een dagdeel bij om zicht te krijgen op zijn plichten. Ook is er dan altijd aandacht voor hoe de bestuurder en de OR constructief kunnen samenwerken.

Ervaring & Ervaringen

Paola Pisu is diverse keren, terug, gevraagd om praktische trainingen voor Ondernemingsraden te verzorgen. Zo trainde ze onder andere Ondernemingsraden bij de Politie, in de industrie,  het bioscoopwezen, in de zorg en dienstverlening. Een aantal reviews staan van klanten staan op de website van Springest en kunt u hier lezen. Ook staat daar een omschrijving van de trainingsaanpak.

Nieuwsgiergig geworden?

Neem eens vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen over een maatwerktraining voor uw OR.