OntwikkelStad – Responsive online leeromgeving

OntwikkelStad is de online leeromgeving van Ombra. Dit systeem is heel praktisch; de site is responsive en dus goed te lezen op smartphones en tablets. Deelnemers doen daardoor optimale leerervaringen op vanachter hun bureau, op de bank, in de trein en op andere plekken die zij kiezen. Samenwerken over grote afstanden is gemakkelijk in OntwikkelStad. Denk daarbij aan de interactie tussen de deelnemer en de coach en de deelnemers onderling.

Onmiddellijkheid

Het biedt de mogelijkheid om snel aan te sluiten bij leervragen, casuistiek en interesses. De onmiddellijkheid van het leren neemt toe, doordat de deelnemer niet hoeft te wachten op de volgende bijeenkomst op locatie.

Andere voordelen van Ontwikkelstad

  • Alle visuals als films, audiofragmenten, foto’s met of zonder tekst, zijn via de verschillende apparaten goed af te spelen en te lezen.
  • Om een hoge mate van interactiviteit te bereiken, worden de mogelijkheden die H5P biedt ingezet.
  • Leren is auditiever door de afspeel- en opnamemogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw beluisteren en bekijken van fragmenten.
  • Verslaglegging en zelfreflectie kan op verschillende manieren, doordat apparatuur de mogelijkheid heeft tot het maken van opnames in beeld en geluid naast tekst.
  • De deelnemer kan via de apparatuur Internet raadplegen waarmee hij altijd een naslagwerk in handen heeft.

Hogeschool Windesheim

Op verzoek van Hogeschool Windesheim is het interactieve iBook ‘De kracht van zelfpromotie’ geschikt gemaakt voor OntwikkeStad. Zo kun je werken aan personal branding door een blended learning traject of je kunt het gebruiken als online zelfhulpgids. Het boek wordt gebruikt bij de leergang Loopbaan- en Talentcoaching.

Neem contact op als u eens als ‘gast’ in wilt loggen.